Popis
Na Paella panvici Muurikka pripravíte vynikajúce Paellu, typické španielske jedlo z ryže. Podobne, ako pre Česko typické rizoto, tiež Paella má veľa receptov s rôznymi ingredienciami. Zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso (kuracie, králičie alebo kačacie), slimáky, fazuľa a korenia (valenciánská paella). Veľmi obľúbená je Paella so zeleninou a morskými plodmi, ktoré nahrádzajú mäso a fazuľa. Nevyhnutnými prísadami pre španielske národné jedlo sú šafran a olivový olej. Paella panva je vhodná nielen pre paellu, ale nájde využitie aj v každodennej príprave bežného jedla. Muurikka Paella panvu môže byť použitá na otvorenom ohni, Muurikka Ekogrilu alebo plynovom horáku.
Výhody použitia Muurikka Paella panvy:
- ideálny na otvorený oheň, elektrický gril či plynový horák
- kvalitná uhlíková oceľ
- univerzálne použitie na prípravu rôznych druhov pokrmov
- vhodná pre servírovanie
- po sňatí z ohňa dlho nahriata, preto je pokrm dlhšie teplý
- dlhá životnosť
Vzhľadom k tomu, že panva nie je odolná proti korózii a nemá nepriľnavou povrchovú úpravu, je dôležité starostlivo dodržiavať pokyny na uvedenie do prevádzky a údržbu. Pri prenášaní panvy nezabudnite používať ochranné rukavice, pretože panva je pri príprave a servírovaní pokrmov horúca. Pri servírovaní oceníte veľmi praktický podstavec pre uloženie panvy priamo na stôl.