Rady a tipy pre grilovanie so značkou Muurikka
Grilovanie, smaženie alebo údenie v griloch a panviciach Muurikka je radosť. Aby sa však nestala zbytočná nehoda, dodržujte prosím pri práci niekoľko základných pravidiel.
GrilyGrilovacie panvice
Tipy pre gril Muurikka Smoker
- Grilujte vždy vonku, na terase alebo na balkóne a gril kvôli bezpečnosti postavte na rovnej, pevnej a nehorľavé miesto. Po zostavení skontrolujte a dotiahnite matice nožičiek.
- Gril je elektrický a má vlastné vykurovacie teleso. Nedávajte do neho preto uhlie, brikety ani v ňom nezakladajte oheň. K prevádzke nepoužívajte diaľkové ovládania alebo elektrické zásuvky s časovačom.
- Rošt aj obaja podnosy vložte dovnútra ešte pred začiatkom grilovanie. Ak dáte tácku až do rozohriateho grilu, hrozí, že sa pokroutí.
- Gril je počas grilovania extrémne horúci (až 300 ° C). Pri manipulácii s tácky a roštom preto majte rukavice, a to aj keď používate odnímací rukoväť.
- V Muurikka Smoker môžete údiť s rôznymi druhmi štiepky, len si postrážte, aby štiepka bola z kvalitného a zdravého dreva. Drevenú štiepku vždy vopred navlhčite a dávajte v tenkej vrstve. Ak chcete jedlo iba ľahko prevoňať, pridajte štiepku až ku koncu grilovanie
- Pre jednoduchšiu prípravu malých kúskov odporúčame grilovací košík.
- Gril, rošt, odkvapkávacia tácka aj tácka na drevenú štiepku umyte čo najskôr po vychladnutí. Pre ľahšiu údržbu obaja tácky obaľte alobalom. Očistite aj povrch grilu a vykurovacie teleso od soli či slané kvapaliny, zabránite tak korózii.
- Gril a jeho časti nečistite hrubými čistiacimi prostriedkami, aby ste nepoškriabali povrch. Ideálny je k čisteniu Muurikka Multi-Cleaner.
- Gril skladujte na suchom mieste, najlepšie prikrytý ochranným obalom.
Použitie grilovacích panvíc Muurikka
- Novú panvicu pred prvou použitím umyte horúcou vodou a vyčistite jemným čistiacim prostriedkom (liatinovú panvicu 42 cm s vrúbkami iba vodou).
- Panvica usušte zahriatím na ohni a následne vymažte tenkou vrstvou tuku (napr. bravčovou masťou).
- Následne panvicu zohrejte na ohni a počkajte, až tuk stmavne alebo zaschne.
- Panva je pri grilovaní horúca, pri manipulácii radšej používajte rukavice a pri servírovaní na stôl potom špeciálny podstavec alebo ohrievací podstavec.
- Panvicu skladujte na suchom mieste vždy vyčistenú a vymazanú tukom.
- Panvice nemajú povrchovú úpravu a môžu časom reznout. Ak sa na povrchu objavia hrdzavá miesta, odstráňte ich a vymažte tukom.