Keď chcete zažiť pravé škandinávske grilovanie
Grily, panvy a udiarne Muurikka sa pred 50 rokmi zrodili v krajine tisícich jazier a ostrovov , ktoré sú obklopené panenskou krajinou a kde ľudia stále žijú v súlade s prírodou. Fíni grily navrhli tak, aby ste si
- uľahčili prácu s prípravou i samotným grilovaním,
- mohli na jedinom grile pripraviť čokoľvek od steakov po zeleninu,
- užili zdravšie a šťavnatejšie jedlo než z klasického grilu
- a mali pri grilovaní viac času na svoju rodinu a priateľov.
Len si to predstavte. Báječný údený losos, kurací špíz s arašidovou omáčkou, chrumkavá grilovaná zelenina s halloumi syrom alebo šťavnaté steaky z bravčovej panenky. Na griloch Muurikka pripravíte skvelé kura aj dvojkilový flákotu bravčového . Alebo využite gril ako rúru a upečiete chleba, ako to urobil foodblogger pán Cuketka.
A keby vám náhodou došla inšpirácia, mrknete na originálne recepty, ktoré priamo pre Muurika grily vytvoril slávny fínsky šéfkuchár Henri Alén.
Žijúca dôkaz: Muurikka Smoker griluje, pečie a údi i bez ohňa
Gril Muurikka Smoker je dokonalou ukážkou fínskej zručnosti a nápaditosti. Funguje totiž bez ohňa: žiar a dym vytvára len pomocou elektriny a drevnej štiepky. Je preto ideálny pre terasy a balkóny, pretože neobťažuje susedov smradľavým dymom.
Hlavne ale nevytvára žiadny pripaľujúce tuk a karcinogény – jedlo je oveľa zdravšie. Odbúrava prácu so zháňaním papiera, dreva a brikiet – gril rozkúrení do minúty bez ohľadu na počasie . Kedykoľvek na ňom urobíte bravčové, kuracie, klobásky, ryby i zeleninu. Využijete ho ako elektrickú rúru na pečenie. A keď pridáte drevenú štiepku, môžete v grile údiť.
Vďaka rovnomernému rozvádzanie tepla sa navyše nestane, že by mäso na jednej strane bolo čierne a na druhej surové.
Pretože je tiež ľahko prenosný a skladný, vezmete si ho so sebou na dovolenku alebo na chate.