Popis
Gril a udiareň v jednom
V udicím hrnci Muurikka môžete jedlo grilovať aj údiť. Pri grilovaní hrniec umiestnite nad oheň, elektrický gril alebo plynový horák a počkáte, až budú šťavnaté steaky alebo ryby hotové.
Pri údení nasypete na dno zásobníku drevené štiepky, ktoré po rozohriatie uvoľňujú voňavé dymovú arómu. Vyúdené mäso alebo klobásky vďaka tomu vonia rovnako dobre, ako by ste údili niekoľko hodín v klasickej udiarni. Len s tým rozdielom, že tu ste hotoví za polhodinky až hodinku.
Najlepší výsledok potom dosiahnete, keď mäso alebo ryby najprv ugrilujete a na záver ešte zľahka prevoniate dymom. Vôňu dymu pritom môžete upravovať podľa ľubovôle, stačí, keď štandardné jelšové štiepky nahradíte napríklad štiepkami z jablone alebo dubu.
Na tácke alebo na rošte
Grilovať či údiť môžete na dvoch pracovných plochách: na podnose alebo na klasickom rošte. Tácka je ideálna pre prípravu hranoliek či zeleniny, aby vám jedlo zbytočne neprepadávalo nadol. Na klasickom rošte potom pripravíte skvelé steaky alebo ryby.
Grilovanie v hrnci Muurikka je zdravšie než priamo na grile. Akonáhle sa totiž z mäsa začne uvoľňovať tuk, odkvapkáva na dno hrnca a zbytočne sa na rošte neprepaluje. Mäso je potom navyše voňavejšie.
Spoľahlivosť a remeselné kvalita z Fínska
V Česku značka Muurikka zatiaľ taký ohlas nemá, v Škandinávii je však legendou. Hrnce z dielne fínskeho výrobcu totiž uľahčujú každodenné varenie.
Tento je vyrobený z odolnej nerezovej ocele, aby vám čo najdlhšie vydržal. Váži len 3,5 kg, aby sa ľahko prenášal. A navyše má na veku praktickú drevenú rukoväť, ktorá vám uľahčí manipuláciu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.