Popis
Rúra, udiareň i gril v jednom
Muurikka Smoker ORIGINAL 1200 W vie jedlo piecť, grilovať aj údiť. Urobíte si na ňom luxusné grilované steaky, vyúdime klobásy či zverinu, alebo napríklad upečiete zemiaky.
Najmä údenie mäsa alebo klobás je zážitok – gril totiž pracuje s drevenými štiepkami, ktoré po rozohriatie uvoľňujú voňavú dymovú arómu. Vyúdené mäso vďaka tomu vonia rovnako dobre, ako by ste ho údili niekoľko hodín v klasickej udiarni. Len s tým rozdielom, že tu ste hotoví za polhodinky až hodinku.
Perfektne urobené mäso bez zbytočných tukov
Akonáhle sa z mäsa pri grilovaní začne uvoľňovať tuk, odkvapkáva do tácke pod grilom a zbytočne sa na rošte neprepaluje. Mäso je tak voňavejšie a zdravšie. Premyslená konštrukcia grilu navyše zabezpečuje, že sa mäso pečie, griluje či údi úplne rovnomerne. Nestane sa tak, že by ste časť porcie mali surovú, zatiaľ druhá už tmavla.
TIP: Vyskúšajte skvelé recepty do udiarne Smoker: kurací špíz alebo pečené hovädzie
Minimum práce s prípravou
Gril je tiež navrhnutý tak, aby vám čo najviac zjednodušil prácu. Nemusíte zakladať oheň ani pred grilovaním nič chystať – jednoducho zapnete ohrev, nastavíte potrebnú teplotu a môžete nakladať na rošt. Gril tiež kedykoľvek prenesiete.
Prácu vám uľahčí aj rukoväť umiestnená hneď pod roštom, vďaka ktorej hotové dobroty z grilu jednoducho vytiahnete.
Spoľahlivosť a remeselná kvalita z Fínska
V Česku značka Muurikka taký ohlas zatiaľ nemá, v Škandinávii je však legendou. Gril z dielne fínskeho výrobcu myslí na každý detail.
Je vyrobený z odolnej nerezovej ocele, aby vám čo najdlhšie vydržal. Váži necelých 7 kg a má hornú rukoväť, aby sa ľahko prenášal. Alebo je vybavený špeciálnym ventilom, ktorý pri grilovaní bezpečne odvádza prebytočnú vlhkosť a dym.